Geef 577.500 kinderen
een betere toekomst

De opbrengst van de crowdfunding voor NIKKI gaat naar de productie van de documentaire NIKKI en bijbehorende impactcampagnes, waarmee we KOPP/KVO-kinderen willen ondersteunen. Volg hier de actuele stand van de crowdfunding voor NIKKI.

WAAROM CROWDFUNDING?

Door Monique Nolte,
maakster van Het Beste voor Kees

Ik was geïnspireerd door het verhaal van Kees en zijn ouders (ouder-kind relatie) en wilde een film maken waarin de vraag centraal staat ‘Wat betekent het voor een kind om op te groeien in een gezin waarin de ouders niet goed voor je kunnen zorgen?’ Na research ben ik bij Nikki terecht gekomen. Door een Borderline persoonlijkheidsstoornis heeft Karin, de moeder van Nikki, het vaak moeilijk met zichzelf.

Haar kinderen krijgen niet altijd wat kinderen van ‘normale’ ouders wel krijgen. Nikki komt hierdoor voor de keuze te staan of zij voor zichzelf of haar ouder(s) moet kiezen. Een enorm loyaliteitsconflict waar een kind, zonder ondersteuning, alleen voor staat.

IMPACT

Met de film NIKKI, de docline-storytelling en de bijbehorende impactcampagnes willen we zorgen dat deze groep kinderen onder de aandacht komt. Dat iedereen weet wat KOPP/KVO betekent en wat deze kinderen meemaken. We willen communities bouwen voor kinderen, jongeren en mensen met psychische en verslavingsproblemen, waar zij met elkaar in gesprek kunnen gaan en hulp kunnen vinden. Op deze manier willen we proberen de 65% kans dat kinderen zelf een psychiatrisch of verslavingsprobleem ontwikkelen naar beneden brengen.

Bekijk de DocStory NIKKI

CROWDFUNDING

Geïnspireerd door de grote impact die Het beste voor Kees heeft gebracht, wil ik voortaan documentaires in eigen beheer maken. Zo behoud ik de rechten van deze films en kan ik hopelijk nog meer impact creëren dan met Het beste voor Kees gebeurde. In samenwerking met een aantal organisaties zullen we (delen van de) documentaire NIKKI verwerken in educatiekits en gebruiken voor trainingen en voorlichting voor scholen, hulpverleners en ouders.

Om documentaires zoals NIKKI in eigen beheer te kunnen maken, heb ik het platform Doclines opgericht. Het doel van dit platform is om meer films, zoals Het beste voor Kees, Kees vliegt uit en NIKKI te maken. Met dit platform wil ik door middel van documentaires maatschappelijke impact creëren. Dus meer begrip voor complexe thema’s.

Doclines maakt films (ook van andere documentairemakers), die mensen raken en met elkaar verbinden. Films die we willen inzetten om het leven van de hoofdpersonen en van anderen te verbeteren. En Doclines doet meer; we vertellen ook online verhalen op social media; verhalen waaraan iedereen die dat wil zelf kan meedoen. Facebook Het beste voor Kees is hiervan een voorbeeld. Op YouTube Doclines vind je een overzicht van de verhalen die we op dit moment vertellen en we nodigen je uit hier een kijkje te nemen en aan mee te doen.

Wat kan ik doen?

Steun met jouw donatie meer dan 577.500 kinderen in Nederland bij hun moeilijke gezinssituatie. Van jullie bijdrage maken we een prachtige film, educatiekits voor scholen en  ontwikkelen we in samenwerking met professionals een training waarmee kwetsbare gezinnen worden ondersteund.

Ja, ik doe mee, maar hoe?

Ja, ik wil de productie van de film NIKKI steunen en de daarmee samenhangende educatiekits t.b.v. KOPP/KVO-kinderen en jongeren en trainingen voor KOPP/KVO-gezinnen.

Doneer Nu

Start making a difference.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief