nieuws

Wij presenteren twee nieuwe DocStories

By 29 oktober 2019 No Comments

Deliefstemama en Lieve ouders, bedankt!

Deliefstemama is het verhaal van Karin, een moeder met borderline en in Lieve ouders, bedankt! vertellen Sterre en Sofie aan de hand van dagboekfragmenten wat het betekent een kind te zijn van een moeder met een psychiatrische stoornis. De verhalen van Karin, Sterre en Sofie zijn indringend, recht vanuit het hart verteld en geven een eerlijk beeld van leven en opgroeien in een wereld vol angsten, onveiligheid en onzekerheid.

Met deze nieuwe Docstories willen we communities creëren waar mensen die zelf of in hun omgeving te maken hebben met psychiatrische en/of verslavingsproblematiek met elkaar in gesprek kunnen gaan, tips uitwisselen en/of elkaar ondersteunen. En dat is belangrijk, omdat er helaas nog steeds veel schaamte en taboe rusten op dit onderwerp. Karin, Sterre en Sofie zijn zo moedig om naar buiten te treden in de hoop dat anderen zich in hun verhaal herkennen en hun voorbeeld navolgen.

Lieve ouders, bedankt! en Deliefstemamma zijn tot stand gekomen met steun van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport.

Deliefstemamma

Via brieven aan zichzelf schrijft Karin over haar worsteling met haar bipolaire stoornis en welke impact deze heeft op haar leven als moeder. Wat betekent het om kinderen op te voeden als je een psychiatrische stoornis hebt en hoe voorkom je dat je je kinderen daarmee belast? Karin hoopt andere ouders, die in een soortgelijke situatie verkeren, te inspireren om hun problemen te erkennen en daarover te durven praten. Taboe en schaamte moeten doorbroken worden. Praten is belangrijk. Voor jezelf én voor je kinderen.

Lieve ouders, bedankt!

Hoe moeilijk het is om als kind verscheurd te worden tussen de liefde voor je ouder en gevoelens van eenzaamheid, machteloosheid en boosheid, schrijven Sterre (22) en Sofie (27) in hun dagboekfragmenten.

Laat een reactie achter