nieuws

Docline-storytelling NIKKI

By 18 juni 2019 No Comments

Omdat de 12-jarige Nikki het bij aanvang van de filmopnames heel moeilijk vond om over de problemen van haar ouders te praten, maar er wel mooi over kan tekenen, hebben we besloten haar verhaal te verbeelden via animaties. Op 8 mei was het zover en gingen Nikki en animator Thomas Rietbergen samen aan de slag met het bedenken van de karakters in de animaties.

Toen Nikki klein was vertaalde ze mensen vaak in dierenfiguren omdat ze zich bij dieren veiliger voelde en daarom bedachten Thomas en Nikki welk tekenfilmfiguurtje haar moeder zou zijn.
Het making of-filmpje hiervan is te bekijken op ons YouTube-kanaal.

De animaties vormen een rode draad in de documentaire, maar zullen ook de basis vormen van een Instagram-account voor jonge KOPP/KVO-kinderen. We willen hen hier een plek bieden waar zij hun verhaal kunnen delen met andere kinderen en met elkaar in gesprek kunnen gaan.

Omdat de zorg voor ouders met een psychisch en/of verslavingsprobleem vaak hun hele leven voortduurt en jongeren daarin vaak heel eenzaam zijn, zijn we een storytelling aan het opzetten met 2 jonge vrouwen (20 en 27 jaar), die hun verhaal online willen gaan delen. Vanwege schaamte willen ze niet openlijk met hun identiteit naar buiten treden en daarom zullen ze onder de pseudoniemen Lotte en Luna regelmatig over hun leven vertellen in de vorm van dagboekfragmenten, foto’s, illustraties en animaties. De storytelling is nu nog niet openbaar maar work in progress. Op het moment dat we live gaan, kondigen we dit aan op onze kanalen en via de nieuwsbrief.

Laat een reactie achter