nieuws

Blauwdruk voor online-storytelling

By 18 juni 2019 No Comments

Hoe vertel je een online-verhaal op zo’n manier dat de privacy van de personages beschermd blijft? En hoe voorkom je dat zij geconfronteerd worden met de soms ongewenste bij-effecten van social media, zoals trollen en negatieve opmerkingen?

Om ervoor te zorgen dat onze docline-storytelling op een ethische manier verloopt en onze personages zo goed mogelijk tegen deze ongewenste bij-effecten beschermd worden, heeft Robin van Rijswerk, van de masterstudie Toegepaste Ethiek van de Universiteit van Utrecht, een blauwdruk ontwikkeld voor onze storytelling in de vorm van een spel dat we voorafgaand aan de start van een online-verhaal met onze personages doorlopen. Wat zijn daarbij de do’s and don’ts? Waar liggen de grenzen van onze personages en hoe zorgen we er met elkaar voor dat deze bewaakt blijven?

De eerste test met Lotte en Luna kunnen we zeer geslaagd noemen. Binnenkort volgt een tweede test met de moeder en leerkracht van groep 8 van Nikki, met wie we een online-story gaan ontwikkelen voor leerkrachten en ouders met psychiatrische problematiek.
Wordt vervolgd.

Laat een reactie achter