nieuws

Prijswinnende documentaire Het beste voor Kees krijgt vervolg

By 28 maart 2019 No Comments

Kees vliegt uit, het langverwachte vervolg op de prijswinnende documentaire Het beste voor Kees, is in de maak en zal worden bekostigd door crowdfunding.

Kees vliegt uit

De opnames voor Kees vliegt uit worden inmiddels volop voorbereid en zullen het verdere losmakingsproces tussen Kees en zijn inmiddels hoogbejaarde ouders tonen. Zij kampen met gezondheidsproblemen, wat het noodzakelijk maakt om de film nu te maken. Hoe de toekomst eruit zal zien voor Kees is nog onzeker, maar dat deze er anders uit zal zien is duidelijk. Kees maakt zich hier zorgen om.

De exacte verschijningsdatum is mede-afhankelijk van de ontwikkelingen in het leven van Kees en van de crowdfunding. Naar verwachting zal dit binnen 2 à 3 jaar zijn.

Crowdfunding

Al geruime tijd klinkt de roep om een vervolg op Het beste voor Kees. Om deze lang gekoesterde wens in vervulling te kunnen laten gaan is er een crowdfunding opgezet waarbij in eerste instantie mensen uit de Facebookgroep ‘Het beste voor Kees’ (59.764 leden) om een donatie wordt gevraagd. De actie loopt voorspoedig, Doclines ontvangt mooie reacties en binnen enkele dagen is al een goed startbedrag opgehaald, maar er is nog veel meer nodig.

Doclines hoopt met de crowdfunding niet alleen Kees vliegt uit te kunnen bekostigen, maar ook geld op te halen voor de documentaire NIKKI over KOPP/KVO-kinderen (Kinderen van Ouders met Psychiatrische Problematiek/Kinderen van Verslaafde Ouders).

Grootste première ooit in de Johan Cruijff ArenA

Bij een succesvolle crowdfunding wordt er in samenwerking met de Johan Cruijff ArenA een exclusieve voorpremière georganiseerd. Samen met 50.000 donateurs kan Kees vliegt uit op grote schermen worden bekeken. Een Guinness Book of Records-waardige gebeurtenis, want bij een volle ArenA zal dit de grootste filmvertoning ooit zijn. Meer informatie over de première en de crowdfunding is te vinden op www.doclines.nl/doemee.

Kees Momma & Monique Nolte bij DWDD

Kees vindt het belangrijk dat er een vervolg op Het beste voor Kees komt, omdat hij zijn zorgen over zijn toekomst graag met anderen wil delen. Samen met zijn ouders hoopt hij dat er meer begrip komt voor mensen met autisme voor wie het moeilijk is goede zorg en huisvesting te vinden. Kees Momma zal vanavond, donderdag 28 maart, samen met documentairemaakster Monique Nolte te gast zijn bij De Wereld Draait Door om hun plannen en de crowdfunding toe te lichten.

Laat een reactie achter